Passie voor..

De passie voor voeding, mensen en kunst begon al vroeg bij Tacilja Ruckert. Van thuis uit werd regelmatig een feestelijkheid met voedsel als middelpunt georganiseerd. Voedsel was een onderwerp dat heel breed bekeken werd. Haar vader at het liefst vegetarische voedingen. Haar moeder nam veel kennis en kunde mee vanuit haar werk. Zij werkte als coördinator op een ZMLK/ZMOK huishoudschool en soms werd wel eens een feestje georganiseerd bij haar thuis met een etentje. Het klinkt daarom niet vreemd dat zij zich is gaan oriënteren op wat ze met voeding en mensen zou kunnen gaan doen. Op haar zeventiende behaalde ze in één jaar een diploma aan de Francois Vatelschool, richting horeca. Wat te vergelijken is met een lagere hotelschool. Deze basis gaf haar uiteindelijk de input om de studie voeding en diëtetiek te gaan volgen. Maar is eerst gaan werken in de horeca na het behalen van haar horeca diploma. Eerst bij de Twenties, wat later de Nineties werd en nu ‘De Bakkerswinkel’ heet. Na tien prettige jaren en veel ervaring op zak, bedacht ze zich meer te richten op het vak diëtetiek. Ze kon beginnen bij Rotterdam Topsport Scouting, dat helaas binnen een jaar failliet ging. Niet getreurd, is ze haar klanten blijven begeleiden en deed ervaring op als promotiële dietist voor Unilever. Maar haar aandacht wilde ze ook laten uitgaan naar het leren kennen van nieuwe mensen en nieuwe bedrijven. Zo kon ze een baan krijgen als regioreceptioniste, waar ze zeer flexibel werd ingezet op achttien bedrijven in Zuid Holland. Zo reed ze soms drie bedrijven per dag af om daar in te vallen om verschillende redenen. Dat betekende snel leren hoe een bedrijf in elkaar steekt en daarop meteen het visitekaartje zijn. Een aantal jaren later besloot ze toch eens te gaan kijken waar ze op een hoger niveau meer ervaring en diepgaander klantencontact op zou kunnen doen. Ze kreeg een baan bij het CWI. Daar heeft ze vijf jaar gewerkt als klantmanager op diverse vestigingen en heeft daar veel kennis en ervaring opgedaan in het opzetten van projecten, het bedenken en implementeren van nieuwe methodieken en het coachen van collega’s op bedrijfsprocessen. Sterke punten van haar zijn: motiverend, consciëntieus, erg creatief, zeer flexibel en makkelijk inzetbaar. Om het geheel compleet te maken, wilde ze nog ervaring opdoen bij een aantal andere bedrijven, zoals Sargas, dat nu Maandag heet. Maar ook de Baak, waar ze in aanraking kwam met de combinatie kunst en een ander vakgebied. Met kunst is ze altijd al bezig geweest. (zie www.tac-art.nl voor meer informatie)
Zo kwam het idee om een tweetal bedrijven te starten in 2010, een diëtistenpraktijk en een kunstbedrijf. Met de naam Activieta nodig ze u uit om eens rond te kijken op de site waar combinaties zijn gemaakt met het vak diëtetiek en het kunstvak.